Новини

10 генераторів різної потужності передали вінничанам у четвертому транші допомоги від Німеччини  

22 березня 2023, 12:46

 До 4-го траншу допомоги увійшло 2 генератори потужністю 150 кВт, 2 генератори 8 кВт та 6 генераторів 6,5 кВт, а також – 40 контейнерів для відходів місткістю 770 літрів.

Як написав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Вінниці Сергій Моргунов, це буде гарне підсилення для наших прозорів офісів та закладів освіти – на випадок перебоїв з електрикою. Завдяки МЗС Німеччини, Посольству та товариству GIZ з грудня минулого року Вінниця отримала вже 30 генераторів, модульні кухні, зимові тенти, а також інше обладнання для пунктів незламності.

Підтримка партнерів допомогла нам вистояти цієї зими. Складні моменти змушують нас взаємодіяти, разом шукати дієві антикризові рішення. І важливо, що наша громада має надійних партнерів в Європі. Дякую уряду Німеччини й всьому німецькому народу за солідарність і віру в Україну. Сподіваюсь, що ми продовжимо тісну співпрацю і у майбутньому відновленні нашої держави, - написав очільник громади. 

Водночас департаменті економіки і інвестиції Вінницької міської ради уточнили, як розподілять отримане обладнання.

«Цей вантаж містить 2 великих генератори по 150 кВт, які будуть розподілені між прозорими офісами міста Вінниці для використання як резервне живлення на випадок відключення електропостачання, окрім того, є 8 генераторів по 8 та по 6,5 кВт, які надійдуть до закладів освіти міста, також для використання на випадок відключення централізованого електропостачання. Окрім того, у цьому вантажі до міста Вінниці надійшло 40 пластикових контейнерів, які будуть розподіленні між закладами освіти, а саме школами міста – по 1 для кожної школи», – зазначає директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов.

 

Поділитися :