Новини

11 тисяч вінничан з вразливих категорій отримають продовольчу допомогу

27 червня 2022, 14:06

Також продовольчі набори передадуть і п'ятьом тисячам внутрішньо переміщених осіб. Загалом сформують 16 тисяч продуктових пакунків для мешканців Вінницької громади.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Громада підтримує своїх. Допомогу продуктами надамо вінничанам, яким зараз найважче: людям поважного віку з невеликою пенсією (до 2100 грн), вінничанам з інвалідністю (ІІ та ІІІ групи), тим, хто доглядає за важкохворими дітьми, та іншим малозахищеним категоріям, які сьогодні у складній життєвій ситуації, - йдеться у дописі. 

Міський голова нагадав, що  рамках гуманітарної місії зі Швейцарії для Вінниці передали бакалію, закуплену в українських виробників.

Також виділяють частину продуктів першої необхідності з резерву громади, який у Вінниці створили на період війни.

Зазначається, що коли можна буде отримати допомогу, кожному повідомлять індивідуально - телефоном.

Також продовжимо підтримувати людей з гарячих точок, яких прихистила наша громада. Можливості громади не безмежні, і ми вдячні нашим міжнародним партнерам та благодійним організаціям за допомогу людям, - підсумував очільник міста. 

Водночас на сайті міської ради додають, що продуктові набори отримають непрацюючі пенсіонери, розмір виплат яких не перевищує 2100 грн, непрацюючі особи, які перебувають на обліку в управліннях соціального захисту населення Правобережне та Лівобережне департаменту соціальної політики і є одержувачами державної соціальної допомоги, особи, які не мають права на пенсію, та особи з інвалідністю ІІ та ІІІ групи, розмір державної соціальної допомоги яких не перевищує 2100 грн.

Також пакунки з найнеобхіднішими продуктами роздадуть непрацюючим особам з інвалідністю з дитинства, які є одержувачами державної соціальної допомоги, особам з інвалідністю з дитинства ІІ та ІІІ групи в розмірі, що не перевищує 2100 грн. Крім того, продуктові набори отримають особи, які здійснюють догляд за тяжкохворою дитиною, та є одержувачами допомоги відповідно до розділу V-Б Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», також непрацюючі особи, які досягли пенсійного віку, але не набули права на пенсію та люди, які опинились в складних життєвих обставинах.

 

Поділитися :