Новини

260 тонн допомоги відправив хаб "Вінниця" нашим військовим на фронт впродовж трьох місяців 

7 червня 2022, 16:29

Команда хабу та фонду співпрацює з нашою 59-ою мотопіхотною бригадою, підтримує 9-ту бригаду «Вінницьких скіфів» та «морських котиків» з 36-ої бригади. Також закривають потреби 5-го окремого штурмового полку Сухопутних військ ЗСУ.

 

Про це написав на сторінці у фейсбук міський голова Сергій Моргунов.

770 тонн допомоги отримав наш гуманітарний хаб за три місяці роботи. І третину – 260 тонн – ми відправили нашим захисникам і захисницям. Запитів з гарячих точок чимало. У синергії з Фонд громади "Подільська громада" та бізнесом шукаємо можливості допомогти, - пише мер. 

Зазначається, що команда співпрацює з нашою 59-ою мотопіхотною бригадою, підтримує 9-ту бригаду «Вінницьких скіфів». Лише у  березні волонтери, попри великі ризики, доставляли вантажі «морським котикам» з 36-ої бригади. Нещодавно закрили нагальні потреби 5-го окремого штурмового полку Сухопутних військ ЗСУ.

Допомогу отримують і медичні заклади, де лікують поранених бійців. Завдяки підтримці з-за кордону покращують оснащення: обладнання, хірургічні інструменти, матраци, ліжка та інші меблі.

З терміновими запитами – «ще на вчора» - у команді «Подільської громади» працюють Віктор Бронюк і Андрій Дручинський. У них за плечима вже понад 20 виїздів. Це Миколаївський, Херсонський напрямки, Запоріжжя та Схід. На передову прямують не тільки провізія, речі, ліки і такі потрібні тепловізори та генератори. Найдорожчі серцю, кажуть воїни, передачі з дитячими малюнками та листами. Навіть роблять імпровізовані виставки дитячих робіт на сільських парканах. Це найкраща мотивація, - йдеться в дописі Сергія Моргунова. 

Для команди хабу найважливіше, щоб допомога надходила швидко і вчасно, оскільки на передовій мають постійно відчувати нашу згуртованість в тилу, - підсумував очільник громади. 

 

Поділитися :