Новини

45 тисяч гривень для ЗСУ зібрав на благодійних концертах дитячий духовий оркестр з Вінниччини

1 липня 2022, 11:16

Дитячий духовий оркестр Браїлівського Будинку культури під час благодійного концерту у Шаргородській громаді зібрав понад 30 тисяч гривень. Раніше також зібрали 15 тисяч гривень. Кошти збирають на потреби волонтерського штабу та придбання дрона для ЗСУ. 

Як повідомляє інформаційне агентство Міноборони України “Армія.Inform”, планується також благодійний виступ духового оркестру у Вінниці.

За тиждень до цього діти провели концерти у Браїлові та Жмеринці, зібравши більше ніж 15 тисяч гривень. Кошти використовують для потреб волонтерського штабу. Наразі збираємо гроші на дрон, вже є 45 тисяч гривень, – розповідає староста Браїлівського старостинського округу Ростислав Сваричевський.

Зазначається, що батьки кількох дітей зі складу оркестру у різні часи проходили службу в українському війську. Батько одного з учнів, Якова Черняка наразі служить. Також військовослужбовцями є обоє синів керівника оркестру Віталія Тодосюка.

У музичному колективі 22 учасники. Всі вони учні місцевої школи, а їх вік – від 6 до 17 років. Творчий колектив ще з 2014 року дає благодійні концерти для поранених та хворих у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону Вінниці, – йдеться у повідомленні. 

Поділитися :