Новини

5 листопада у Вінниці стартує прокат фільму "Атлантида"

5 листопада 2020, 15:43

"Атлантида" - переможець Венеційського кінофестивалю у програмі "Горизонти". Кінострічка представлятиме Україну на міжнародній премії "Оскар".

Драму "Атлантида" за минулий рік подивилися глядачі в Італії, Японії, Франції, Норвегії та інших країнах. 5 листопада стрічка виходить у прокат в Україні, зокрема й у Вінниці. Переглянути фільм вінничан запрошує кінотеатр "Родина".

"Атлантида" - український фільм Валентина Васяновича, який працював над стрічкою як автор сценарію, режисер, оператор та співпродюсер. Це - драма, у якій розповідається про життя Донбасу після майбутньої перемоги України у війні з Росією і повернення окупованих територій. В "Атлантиді" події розвиваються в 2025-му році, "через рік після закінчення війни". Територія вже визнана непридатною для проживання, а навколишнє середовище настільки спустошене, що зміни здаються неможливими. 

За словами автора фільму, "це катастрофа, яка не просто зупиняється на найближчому оточенні, а просочується всюди через людей, всі мають справу з якоюсь минулою травмою і намагаються витягнути з себе щось на зразок життя".

Примітно, що у фільмі немає професійних акторів, ролі виконували волонтери і військові, які брали участь у бойових діях на сході України.

Переглянути "Атлантиду" вінничани зможуть вже сьогодні, 5 листопада, у кінотеатрі "Родина". Початок - о 19:30.

 

 

Поділитися :