Новини

5 садочків та 2 школи утеплили у Вінниці за минулий рік

14 січня 2021, 11:23

Програма термореновації навчальних закладів, які зводились за радянських часів, діє у місті ще з 2015 року.    

Як повідомляють на фейсбук-сторінці міської ради, створення енергоефективних дитячих садочків та шкіл є одним з пріоритетів міської влади.  Минулого року у Вінниці завершили утеплення 5 садочків: № 23, 26, 52, 60, 75 та 2-х шкіл: №1, 10. Роботи виконуються комплексно: замінюють старі вікна та двері, утеплюють дах, стіни й цоколь. 

Минулого року, попри пандемію та зменшення фінансування капітальних робіт, утеплення закладів освіти продовжувалось. 

Так, у 2020 році завершилось утеплення дитячого садочка №26, що по вулиці Київській - це один з найбільших дошкільних закладів міста. Його вперше за 60 років серйозно модернізували. Тут замінили вікна, облаштували покрівлю і водовідлив з неї, утеплили горищне перекриття. 

Також утеплили ДНЗ №60. Збудували його у 70-х роках минулого століття. У приміщенні протікав дах, були старі вікна, у переходах з суцільними скляними панорамами виникали протяги. Внаслідок додаткового перепланування в групах розширили спальні та облаштували окреме приміщення для спортивної зали, логопедичного кабінету та сенсорної кімнати.

Завершено термомодернізацію й садочку №75. Він один з найбільших у місті. Садочок будувався у 70-і роки минулого століття. Втрати тепла у закладі були дуже суттєвими. Після реконструкції його вигляд кардинально змінився. Але найголовніше, що тепер у групах оптимальний мікроклімат.

Також у 2020 році завершилось утеплення двох шкіл: №1, 10. Школа №10 була однією з найбільш енергозатратних у місті. Цю будівлю свого часу збудували за рекордні 9 місяців. Тож, зрозуміло, що про енергоефективність навіть близько не йшлося. Також звершили утеплення гуманітарної гімназії №1. Ця школа була заснована у 1936 році та двічі добудовувалась. Комплексний підхід до термомодернізації закладу дозволив не лише створити оптимальні умови в приміщенні, а й економити на опаленні.

Фото - сайт Вінницької міської ради.

Поділитися :