Новини

53 мільйони гривень державної субвенції отримала Вінниччина для придбання телемедичного обладнання

12 листопада 2020, 13:32

Кожен такий комплект зможе врятувати не одне життя, оскільки це комплекс дій і технологій спрямований на обмін дистанційними повідомленнями між медиками. 

У повідомленні на сайті обласної державної адміністрації, йдеться про кошти, які виділенні для функціонування телемедицини у закладах охорони здоров’я Вінниччини: зокрема 47,07 млн. грн - з державного бюджету і 5,23 млн. грн - співфінансування з місцевих бюджетів.   

Щороку в Україні стається 40 тисяч інфарктів, 20 тисячам людей потрібна невідкладна допомога. Коли фельдшер приїде у село до хворого, зможе зробити йому кардіограму на місці, він може дивитись на кардіограму і сумніватись, чи варто везти пацієнта до лікарні. Тому він одразу передає кардіограму до фахівця, який моментально консультує. Для цього потрібно мати сучасний кардіологічний комплекс, який забезпечує віддалену висококваліфіковану ЕКГ-діагностику. Це якісна реєстрація електрокардіограми, а потім передача її для аналізу і віддаленої консультації спеціаліста, незалежно від місця знаходження пацієнта і медичного працівника. 

Серед іншого, передбачено закупити обладнання для функціювання системи телемедицини у закладах охорони здоров’я Вінницької області, шляхом розширення дата - центру КНП «Територіальне медичне об’єднання «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» на суму 29,97 млн. грн.

У 2020 році для придбання обладнання завершена процедура закупівлі в системі «Прозоро» і поставка його  відбудеться до кінця грудня 2020 року.

180 амбулаторій отримають 203 комплекти телемедичного обладнання, до яких увійдуть :
1) оглядова цифрова камера,
2) дермоскоп,
3) монітор життєво важливих показників,
4) дванадцятиканальний електрокардіограф,
5) спірометр.

Додамо, минуло року вже закупили 37 комплектів, а цього року станом на 10 листопада - 136 комплектів.

Кожен такий комплект зможе врятувати не одне життя.
Бо це одна з можливостей сімейної медицини та швидкої медичної допомоги вчасно допомогти, незалежно від місця знаходження лікаря і пацієнта.

Поділитися :