Новини

82 тисячі експресів-тестів на COVID-19 передали в лікарні Вінницької області

28 січня 2021, 13:09

Ще понад 88 тисяч тестів область отримає сьогодні, 28 січня.

Як інформують на сайті Вінницької ОДА, це тести для визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, закуплені за кошти державного бюджету України. 

Експрес-тести розподілили до Центрів первинної медико-санітарної допомоги та до опорних лікарень області для надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу. Кількість отриманих лікарнями тестів варіюється залежно від кількості населення на первинну ланку та кількості пацієнтів, які поступають на всі стаціонарні заклади.

Сьогодні відбудеться наступна поставка експрес-тестів – ще 88 600 одиниць, які будуть одразу розподілені до закладів охорони здоров`я області, які проводять попередню діагностику гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

"Щодо епідситуації в області. Вінниччина – у "зеленій зоні". У здоровій зоні. Це до 100 випадків захворілих на 100 тисяч населення. І це не тому, що нас мало тестують: показник тестування стабільно більше за 40 тестів на 10 тисяч населення, а іноді - і під 80. Насправді зроблена велика робота у проведенні атиковідних заходів. Мова не лише про проведення кисню в лікарню (а це чималі ресурси – і фінансові, і людські)", - йдеться у дописі.

Фото: www.vin.gov.ua

Поділитися :