Новини

"Акція єднання": вінницькі та литовські діти створили колекцію альбомів з патріотичними малюнками

26 квітня 2022, 12:23

Малюнки згодом можуть побачити всі охочі. Їх передадуть у Музей Вінниці.

Як ідеться на сайті міської ради, ідею створення спільного альбому запропонували учні початкових класів Паневезької міської громади. 

У Вінниці до ініціативи долучилися учні загальноосвітніх закладів, вихованці Палацу дітей та юнацтва, а також дітки-переселенці з інших регіонів України.

Одна з учасниць творчого проєкту, учениця Вінницького гуманітарного ліцею №1 ім. М. І. Пирогова Анна Шагінян каже, що творчість у такий важкий час – один із можливих засобів відволіктися від страшних реалій.

"Дякую дітям з Литви за підтримку моєї України, яку вони висвітлюють через малюнки! Мені, справжній українці, боляче усвідомлювати, що на рідній землі йде війна. Малювання мене заспокоює, тому все частіше я зараз малюю. Я пишаюсь нашою країною і вірю в Перемогу!" - каже дівчинка.

Готову колекцію згодом зможуть побачити всі охочі.

"Створення колекції дитячих патріотичних малюнків є своєрідною акцією єднання українського та литовського народів. Колекцію альбомів патріотичних малюнків дітей Вінницької громади та литовського Паневежиса ми передамо у Музей Вінниці, щоб наступні покоління могли побачити та відчути той біль, смуток та разом з тим гордість юних сердець за нашу країну", - розповідає директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :