Новини

Атракціони, планетарій, парк мініатюр та кінотеатр: у Вінниці маріупольцям організували цікаве дозвілля

8 червня 2022, 16:55

Діти катались на атракціонах, відвідали екскурсію у планетарії, побували у парку мініатюр «Міні-Вінниця», переглянули мультфільм у форматі 3D й отримали солодощі. Так вінничани прагнуть відволікти дітей від жахіть війни. 

У Центральному парку імені Миколи Леонтовича діти катались на атракціонах, відвідали екскурсію у планетарії, побували у парку мініатюр «Міні-Вінниця». Відпочинок для родин переселенців із дітьми організували та провели за підтримки Вінницької міської ради, відділу молодіжної політики та центру підтримки переселенців «Я-Маріуполь». Начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак каже, що у такий спосіб хочуть відволікти дітей від жахіть війни. 

«Ми хочемо організовувати свято для цих дітей. Адже вони бачили смерть, обстріли, руйнування та жахи війни, тому ми вирішили нагадати їм, що вони маленькі діти, які мають право на щасливе дитинство. А ще – навчальний рік діти знову провели в онлайн форматі, тому живе спілкування і для дітей, і для їх батьків дуже актуальне. Я поспілкувалася із десятирічним хлопчиком і запитала у нього чи він боїться кататись на «Орбіті», а він розповів, що йому вже нічого не страшно після того, як вони втікали із-під обстрілів», - Юлія Мончак.

Крім забав, для дітей провели екскурсію у планетарій та парк мініатюр «Міні-Вінниця», де відбулись майстер-класи з виготовлення патріотичних браслетів, оберегів, кольорових віял. Організували їх представники відділу молодіжної політики, Вінницького міського палацу дітей та юнацтва, а також «VinSmart».

«Дійсно, сьогодні потрібно допомогти дітям з Маріуполя, вони всі виїхали зі своїх домівок, покинули своє рідне місто, залишились без своїх друзів та іграшок. Сьогодні – це маленьке повернення до свого безтурботного дитинства, до веселощів і сміху. Дуже важливо, щоб у дітей була посмішка на обличчі та сяяли очі від щастя», - говорить керівник гуманітарно-інформаційного хабу «Я – Маріуполь» Олександр Халявінський.

Переселенка з Маріуполя Жанна розповіла, що разом з чоловіком та сином задоволені відвідинами атракцій.

Звісно, ми сумуємо за нашим рідним містом, а особливо мій син сумує за бабусею, дуже шкода, що вона не з нами тут, а там у Маріуполі», – розповіла жінка.

Діти також переглянули мультфільм у форматі 3D та отримали солодощі. 

 

Поділитися :