Новини

Автономну сонячну станцію на колісній базі для потреб ЗСУ розробила у Вінниці група компаній KNESS

29 червня 2022, 14:45

Мобільна станція одночасно може заживити кілька споживачів загальною потужністю до 3 кВт. До неї можна підключати праску, мобільний телефон, електрочайник, холодильник, кондиціонер, або радіостанцію.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав заступник міського голови Андрій Очеретний. 

Зазначається, що українська група компаній міжнародного рівня - KNESS втілила ще один енергетичний проєкт, який підтримує наших військових, продемонструвавши автономну сонячну станцію, яка одночасно може заживити кілька споживачів загальною потужністю до 3 кВт.  

Такої установки може вистачити на добу, за умови ощадливого використання. Цілодобово вона може працювати з потужністю 200-300 Вт - і це без урахування підзарядки від сонця. Працює безперервно - інвертор виконує функцію змішування електроенергії, тому одночасно може давати заряд на акумулятори і якщо є надлишкова потужність від сонця, живити прилади.

Водночас інвертор може заряджатися за потреби від дизельного генератора і від загальної мережі якщо є така можливість. Але основною перевагою є те, що установка працює абсолютно безшумно, що дуже важливо в польових умовах.

Мобільна сонячна станція може працювати при мінімальному сонячному випромінюванні (в хмарний день чи в легкому затінені). Слід також зазначити, що вона абсолютно мобільна та не потребує додаткового обслуговування - все розраховано на те, щоб працювати статично: сонце світить зверху - батареї заряджаються - електроенергія йде. Треба лише увімкнути перемикач, щоб все запрацювало, - пише посадовець. 

Наразі фахівці опрацьовують зворотний зв'язок від користувачів та оптимізують характеристики установки під потреби. 

Також Андрій Очеретний зазначив, що філософія компанії KNESS Group відрізняється від більшості сучасних підприємств. Оскільки фокусує сили, знання та ресурси на розвиток “чистої енергії” у найширшому розумінні, інвестуючи у чисту енергію людей та природи, підтримує та розвивають проєкти у галузі освіти, спорту та екології. З перших днів війни компанія допомагає не лише Збройним силам України, а й цивільному населенню.

Окрім двох версій мобільної сонячної станції для наших захисників, фахівці KNESS комплексно відновили кілька бомбосховищ, модернізували системи автономного енергопостачання для усіх муніципальних лікарень в місті Вінниці, відремонтували з відновленням електроживлення та освітлення, складські, адміністративні приміщення хабів, логістичні центри для гуманітарних потреб, інші об'єкти – загальною площею понад 3 тис. м2.

Також KNESS долучилися до швидкого відновлення складських приміщень для релокованих підприємств. Дякую за небайдужість та активну громадську позицію. Сподіваюся на подальшу згуртованість та співпрацю, - підсумував Андрій Очеретний. 

Поділитися :