Новини

"Без масок та антисептиків": у Вінниці перевірили маршрутки на дотримання протиепідемічних норм

6 квітня 2021, 15:33

Всього було обстежено 46 маршруток.

Як повідомляють на сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, моніторингові обстеження транспортних засобів  проводили фахівці Вінницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області, спільно з представником КП "Муніципальна варта" у березні.

Всього обстежили 46 маршруток: №1-А, 2-А, 14-А, 16-А, 17-А, 17-Б, 20-А, 22-А, 23-А, 28, 32.

"На момент обстеження не у всіх маршрутках були наявні антисептики та нагадування про необхідність використання засобів індивідуального захисту поруч з пасажирськими дверима, не організоване проведення вологого прибирання перед кожним рейсом", - йдеться в повідомленні.

За результатами перевірок фахівці Управління склали 5 протоколів про адміністративне правопорушення. На адресу міського голови та директора Департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради направлені листи про результати моніторингу та необхідність сприяння в організації перевезення пасажирів маршрутками відповідно до вимог "Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID -19)", затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України 21.05.2020 №23.

Фото: www.vingudpss.gov.ua

Водночас за перебування в громадських місцях, спорудах, громадському транспорті під час карантину без засобів індивідуального захисту передбачений штраф в розмірі до 255 гривень. За таке порушення на минулому тижні поліцейські склали 506 адмінматеріалів.  

Поділитися :