Новини

Безпечніше та інклюзивніше: у Вінниці реконструюватимуть перехрестя Оводова-Коріатовичів

9 червня 2022, 16:16

Мета реконструкції – зробити перехрестя зручнішим і комфортнішим, підвищити безпеку руху, покращити взаємну видимість водіїв і пішоходів. Роботи стартують наступного тижня. 

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив міський голова Сергій Моргунов.

Повідомляється, що хоч війна і внесла корективи у міські плани, у Вінниці відновлюють ремонти там, де це найнеобхідніше. Перехрестя біля Староміського мосту – один з найважливіших транспортних вузлів міста й один з найбільш завантажених.

Міський голова нагадав, що рік тому на цій ділянці у тестовому режимі запустили нову схему організації руху – по колу.

Саморегульовану кругову розв'язку на перехресті спершу змоделювали. Зробили це фахівці компанії «Урбан Прогрес» на замовлення Агенції просторового розвитку. Результати моделювання показали, що круговий рух потенційно дозволяє покращити пропускну здатність перехрестя у порівнянні зі світлофорним регулюванням.

Припущення підтвердились на практиці. Після тестування кругового руху 70% опитаних автомобілістів відзначили зменшення заторів. Те, що загалом стало безпечніше, вказали більшість і водіїв, і пішоходів. Підтримали влаштування кругового руху і водії муніципального транспорту, які працюють на маршрутах, що проходять через це перехрестя, - йдеться в дописі. 

Загалом рух тут став динамічнішим, підсумували спеціалісти з транспортного планування. Тому запропонували проєкт реконструкції ділянки з розширенням та влаштуванням острівців безпеки. Основна мета якого, зробити перехрестя зручнішим і комфортнішим, підвищити безпеку руху, покращити взаємну видимість водіїв і пішоходів.

Завдання непросте – впоратись з реконструкцією у стислі терміни, аби мінімізувати незручності для містян. Наші вимоги до підрядника – швидкість та якість. Роботи на перехресті розпочнуться з наступного тижня, - зазначив Сергій Моргунов. 

Поділитися :