Новини

"Борги за газ": вінничан попереджають, про загрозу втрати житлової субсидії

17 вересня 2020, 13:02

Вінничани втратять житлову субсидію на наступний опалювальний сезон,  якщо не погасять свій борг за спожитий газ  до 1 жовтня. 

Як розповів «Місту над Бугом» директор  підприємства  "Вінницягаз  Збут"  Василь Сопільник - згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, субсидію на наступний сезон споживачам не призначатимуть у випадку простроченої заборгованості понад три місяці, сума якої перевищує 340 гривень. Станом на перше вересня понад 6,5 тисяч споживачів боргують  за блакитне паливо 6,2 мільйона гривень. Найбільше боржників проживає у Вінниці, Тростянецькому і  Немирівському районах.

«В опалювальному сезоні 2019-2020 року понад сто сорок тисяч клієнтів отримували від держави допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. До кінця вересня наша компанія передасть в регіональне відділення соціального захисту  інформації щодо наявної заборгованості за спожитий газ у споживачів, котрі претендують на отримання  субсидії. У всіх випадках тривалої заборгованості за спожите блакитне паливо перевищує три місяці, але на час карантину «Вінницягаз Збут» не застосовує штрафні санкції за прострочення оплати за спожитий газ, а також не припиняє постачання газу боржникам. Однак, наявний бог є підставою для відхилення призначення субсидії на наступний опалювальний сезон» - повідомив Василь Сопільник.  

У «Вінницягаз Збут» споживачам нагадали, що можуть оплатити рахунки за блакитне паливо дистанційно, не виходячи з дому. Це можна зробити за допомогою різних онлайн сервісів, зокрема особистого кабінету  на сайті 104.ua  чи мобільного додатку для Android. 

"На даний час онлайн сервісів набагато більше ніж було торік:  «Партмане», «Особистий кабінет», «Viber bot»,  тому вибір за споживачем. Необов’язково приходити в банківські установи, стояти в чергах, в один клік і заплатити за спожитий природний газ. Найбільш продуктивний це особистий кабінет, де споживач може собі сформувати рахунок та провести онлайн оплату, це дуже зручний та надійний сервіс". – додав Василь Сопільник.          

Поділитися :