Новини

"Центр історії Вінниці" запрошує на онлайн-зустріч "Микола Євшан: пером і багнетом"

27 жовтня 2020, 10:25

У розмові йтиметься про видатного інтелектуала свого часу, літературного критика та перекладача Миколу Євшана, його творчість.

Як повідомили на сторінці у фейсбук "Центру історії Вінниці", в останній тиждень жовтня відбудеться історичний online-фестиваль "Вінниця - столиця УНР" 2020. Запрошуються вінничани та гості міста на неформатну розмову про літературний спадок мілітарної доби Української революції в особі Миколи Євшана.

Микола Євшан (справжнє прізвище - Федюшка) - видатний інтелектуал свого часу, літературний критик та перекладач. Його творчість тісно переплелася зі зламами початку ХХ ст. у Європі та стала на обороні української державності й національного самовизначення. Учасник Першої світової, а згодом вояк Галицької Армії в роки Перших визвольних змагань, він закінчив військовий та літературний шлях тут, у Вінниці, та знайшов свій останній прихисток на стрілецькому цвинтарі «коло Кримських касарень».

Учасниками зустрічі будуть Євгеній Стасіневич – літературний критик, літературознавець, Катерина Калитко – письменниця, перекладачка та Олександр Федоришен – історик, директор Центру історії Вінниці.

Зазначимо, що online-зустріч «Микола Євшан: пером і багнетом» відбудеться в середу, 28 жовтня, о 16:00. Слідкуйте за презентацією на сторінці "Центру історії Вінниці" у фейсбук. 

Поділитися :