Новини

Центр підтримки «Я - Маріуполь» запрацював у Вінниці

24 травня 2022, 16:52

Тут переселенцям з Маріуполя, яких вже близько трьох тисяч, допомагатимуть адаптуватись у нових умовах. А працюватимуть у центрі маріупольці, які відчувають та розуміють спільну біду.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. У дописі йдеться, що разом з мером Маріуполя Вадимом Бойченком поспілкувались з першими відвідувачами. Обійми, сльози, радість від того, що побачили своїх - атмосфера зворушлива. До Вінниці переїхало близько трьох тисяч маріупольців, і завдяки цьому проєкту вони отримають комплексну підтримку.

В інформаційно-гуманітарному хабі «Я - Маріуполь» допомагатимуть з розв'язання питань соціального захисту, юридичних проблем, надаватимуть гуманітарну допомогу. Також тут можна проконсультуватись у лікаря. Є дитяча кімната: вихователі тимчасово приглянуть за дітьми, поки батькам потрібно впоратись з робочими справами. За словами керівника центру, ще до офіційного відкриття сюди вже приходили люди. Багато питань з приводу компенсації за втрачене житло та грошових виплат. Та чи не найбільше потребували саме фахової допомоги психолога.

Ми почали активну співпрацю з Маріуполем ще у 2017 році, у мирний час, і у важкий період не могли не підтримати дружню громаду. Маріуполь зазнав небаченої у 21 столітті трагедії. І для його мешканців важливо не втрачати надію та інтегруватись у життя нового для них міста. Тому, коли мер Маріуполя звернувся до нашої команди з ідеєю хабу, ми підтримали цей важливий проєкт. Муніципалітет надав приміщення, міські підприємства допомогли з технічними питаннями, - написав Сергій Моргунов. 

У Вінниці було три головні завдання:

  •  дати можливість маріупольцям, які переїхали до Вінницької області, тримати зв'язок з рідною громадою,
  •  допомогти команді міської ради Маріуполя надавати сервіси, які можливо організувати,
  •  налагодити комунікацію між муніципалітетом Маріуполя та нашими службами, медичними, освітніми закладами, щоб маріупольці відчували увагу і турботу.

Сьогодні маріупольців, вінничан і всіх українців об’єднує, на жаль, єдина спільна біда: росія прийшла війною на нашу землю. Але у нас і спільна мета – перемогти. Разом будемо і відбудовувати країну. А Вінниця і далі буде підтримувати та давати прихисток кожній українській родині, яка втратила рідний дім. Люди – це найважливіше, - підсумував мер Вінниці. 

Поділитися :