Новини

Чисте й охайне місто: вінничан просять бути відповідальними щодо питання відходів

8 квітня 2022, 12:37

З відповідною заявою до містян звернувся "ЕкоВін".

Як ідеться на сайті міської ради, жителів мікрорайонів приватної забудови закликають дотримуватись графіків вивезення сміття, а органічні відходи компостувати. І у багатоповерховій забудові, і у приватному секторі - по можливості спресовувати сміття перед тим, як його виносити.

У мирний час відходи вивозили переважно вночі, коли автомобільний трафік у місті мінімальний і немає заторів. Зараз «ЕкоВін» працює лише вдень, до початку комендантської години. Крім того, за останній місяць істотно погіршилась ситуація із хаотичним паркуванням приватного автотранспорту на прибудинкових територіях, в тому числі біля контейнерних майданчиків, а кількість відходів зросла в рази.

«Якщо до початку війни на вул. 8-го Березня біля пожежної частини, де стоїть 5 контейнерів, заповнювались один-два, то вчора, наприклад, наші працівники тричі приїздили туди забирати сміття. Або Немирівське шосе в районі вул. Чехова, де за графіком відходи вивозяться щонеділі. Але зараз люди там мало не щодня виносять відходи і складують на узбіччя. І вони накопичуються там упродовж всього тижня. І це не одиничні випадки, особливо, коли йдеться про мікрорайони приватного сектору», - розповідає директор КУП «ЕкоВін» Петро Гриневич.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :