Новини

"Чорна п'ятниця в режимі онлайн": як у Вінниці проходитиме найбільший сезонний розпродаж

27 листопада 2020, 15:12

Як прогнозують маркетологи, кількість імпульсивних покупок цьогоріч буде набагато меншою. Пов'язано це насамперед з пандемією COVID-19.

Як зазначила в ефірі радіо "Місто над Бугом" кандидат економічних наук ДонНУ ім. В.Стуса Інна Ахновська, цього року пандемія коронавірусу внесла корективи у проведення найбільшого сезонного розпродажу - "Чорної п'ятниці". Цьогоріч, як і в попередні роки, "Чорна п'ятниця" розпочалась в останню п'ятницю листопада, 27 числа. Деякі торговельні мережі розпочали свої розпродажі ще 22 листопада. Тривати вони можуть до кінця грудня. А вже у понеділок, 30 листопада, очікуються знижки на техніку в так званий "Кіберпонеділок". У порівнянні з попередніми роками, більшість покупок вінничани робитимуть онлайн.

"Цього року також маркетологи прогнозують, що кількість імпульсивних покупок буде набагато меншою. Ми не побіжимо в магазини, а ще й "карантин вихідного дня", тобто ми будемо робити покупки онлайн. І маркетологи сподіваються, що таких покупок буде набагато більше, ніж тих, які ми раніше робили в режимі реального часу. Чому так? Бо коли ти приходиш і в тебе є картка або коли в тебе є готівка, ти також обмежений, а коли ти робиш покупку через інтернет, у тебе швидко гроші зникають з твого рахунку", - розповіла Інна Ахновська.

Цього дня товарообіг магазинів в усьому світі й, зокрема, в Україні значно зростає. Це відбувається лише у тих торговельних закладах, які розділяють політику, умови і правила "Чорної п'ятниці". У нашому місті це здебільшого великі торговельні мережі, магазини побутової техніки, брендового одягу та взуття. Як свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group, цього року переважна більшість українців (68%) не збирається робити покупки в період "Чорної п’ятниці", на противагу 12% опитаних, які готові придбати акційний товар. Майже стільки ж (13%) – ще не визначилися. Середня сума коштів, яку українці планують виділити на цей розпродаж, не перевищує 3 тисяч гривень.

Поділитися :