Новини

Дев’ять компаній з гарячих точок, вже здійснили релокацію до Вінниці

4 квітня 2022, 20:52

Сім з них – з Маріуполя, одна – з Дніпра, і одна – Харкова.

Ще три підприємства з Херсона хочуть перевезти свої виробничі потужності до нашого регіону. Про це повідомив заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний, після зустрічі з представниками профільних департаментів, державних установ та бізнесу, яка відбулась у хабі «Місто змістів».

За його словами, переїзд таких компаній до нашої громади, це в першу чергу, створення нових робочих місць, сплата податків держбюджету, та розвиток економіки. Заступник міського голови розповів, що наразі департамент економіки і інвестицій міської ради опрацьовує запити від 54 потенційних компаній, які виявили бажання розмістити власний бізнес на території Вінницької громади.


Оперативні новини для вінничан у нашому Telegram - каналі https://t.me/mnb_vinn


Спільно з місцевими підприємцями, сформували перелік вільних виробничих та складських приміщень, які можуть бути запропоновані, компаніям-переселенцям. А це - 38 об’єктів. І цей список постійно змінюється. 18-ти компаніям вже надали інформацію про вільні площі у Вінниці, і вони розглядають надані пропозиції. Наголосив заступник міського голови.

«Небагато приміщень відповідають критеріям, які хочуть ті, хто релокацію здійснюють. Вони потребують як ремонтів, так і поточного приведення у відповідність. Ми спільно з обласною владою і фондом держмайна працюємо над прискореним наданням оренди через кабінет міністрів України. Для того, щоб можна було процедурно всі моменти пройти швидко і таким чином рухатися до початку виробництва», - пояснив пан Андрій.

Читайте також:
У Вінниці тестуватимуть національний роумінг

Поділитися :