Новини

"Діти у захваті від тренувань": у вінницькій МСДЮШ №1 займається близько 40 дітей-переселенців

8 липня 2022, 12:58

У школі культивується 4 олімпійських види спорту: легка атлетика, хокей на траві, художня гімнастика та настільний теніс.

Історію братів Андрія і Олександра Потаєнків та Максима Толстяка, які почали займатися спортом у Вінниці, розповіли на сайті міської ради.

Через війну хлопцям разом з батьками довелось покинути рідну домівку в Краматорську. До Вінниці родини Потаєнко та Толстяк приїхали ще 16 березня. Тут у хлопців завдяки заняттям спортом з’явилась можливість швидше призвичаїтись до нового життя.

«Вінниця зустріла нас дуже привітно, нам тут подобається, – каже мама Андрія та Олександра Потаєнко Наталія. – Про безкоштовні заняття з легкої атлетики ми дізнались із новинних груп у месенджерах. У хлопців був важкий період адаптації, але тренер знайшов до них підхід. Діти просто у захваті від тренувань».

Відзначає старанність малюків і їхній тренер.

«Не дивлячись на всі проблеми та жахіття війни, які діти пережили до переїзду у Вінницю, зараз вони дуже гарно проявляють себе на тренуваннях, та з великим задоволенням займаються, – каже Володимир Прошин. – Діти швидко знайшли спільну мову та потоваришували з іншими спортсменами групи».

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :