Новини

Діяльність депутатського корпусу Вінниччини в умовах війни

29 березня 2023, 16:20

Діяльність депутатського корпусу Вінниччини в умовах війни Депутатський корпус Вінниччини працює злагоджено та консолідовано. Жодних політичних суперечок, висловлення «партійних амбіцій» чи елементів конфліктів. Депутати як обласної ради, так й інших рад в територіальних громадах області як ніколи єдині у вирішенні головного пріоритетного завдання - здолання ворога, наближення дня нашої перемоги.

Про це в ефірі проєкту «Рефлекторія» розповів заступник голови Вінницької обласної Ради Анатолій Ткач.

«За цей рік ми провели 18 засідань сесії обласної Ради; стабільно працюють усі комісії. Вінницька обласна рада – у четвірці лідерів рейтингу відкритості обласних рад. Відкритість міських та обласних рад в Україні у другому півріччі 2022 року досліджував громадський рух «Чесно». Всі наші зусилля спрямовано на підтримку Збройних сил України та на забезпечення житлом і роботою внутрішньопереміщених осіб. Активно в цьому допомагають і територіальні громади, які створюють позитивний атмосферний простір для ВПО, інтегрують їх в соціальне життя громад, підтримуючи тим самим їхні родини» - сказав пан Анатолій.

Також заступник голови обласної Ради детально розповів про роботу аграрного сектору економіки Вінниччини, про виробничу та волонтерську діяльність агрокластера «АгроВін», про підтримку фермерських господарств області. Запевнив, що Вінниччина аграрна як найголовніша «годувальниця» як області, так і країни має працювати динамічно. Майже повна готовність до посівної: соняшник, зернові та зернобобові, ріпак, кукурудза – ці культури, як завжди, вирощуватимуться на ланах регіону.

Велику увагу буде приділено овочевій групі, оскільки постачання овочів з південних територій України через військові дії майже припинено. Тому аграрії Вінниччини збільшуватимуть площі під капусту, моркву, огірки, помідори, картоплю тощо. Вінниччина останнього десятиліття – лідер у розвитку сільського господарства, експорту своєю агарної продукції. Цей статус має бути збережено, а також підсилено ще й тим, що сільгоспвиробники області все більше уваги приділятимуть не лише вирощенню аграрної сировини, а й готової харчової продукції.

Поділитися :