Новини

До Вінниці прибув черговий "Tram2000" зі Швейцарії

17 листопада 2023, 14:42

Це вже 23-й "швейцарець", якого передали Вінниці. Незабаром фахівці Вінницької транспортної компанії розпочнуть його технічну адаптацію відповідно до українського законодавства.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, перед тим, як трамвай зможе курсувати вулицями міста, на нього встановлять передні та задні повороти, стоп-сигнали, дзеркала заднього виду, інформаційну систему, а також систему оплати проїзду. Окрім того, там додають, що швейцарський вагон також має пройти ряд юридичних процедур. Зокрема, реєстрацію в інспекції електротранспорту.

"Ми дякуємо Швейцарській Конфедерації за таку підтримку нашого міста. Варто наголосити, що швейцарські партнери, у межах проєкту «Цюрихські трамваї», передають ці трамвайні вагони безоплатно. Вони мають ряд своїх переваг у порівнянні зі звичними для нас всіх вагонами «Mirage» та «Karpfen». Зокрема, це м’які сидіння. Після проходження всіх технічних та юридичних процедур, цей трамвай також залучать до пасажироперевезення", - зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Для довідки:

Співпраця Вінниці зі Швейцарською Конфедерацією триває ще з 2006 року. У рамках першого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» (2006-2011 роки) наше місто отримало 116 трамвайних вагонів.

 
Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :