Новини

Доєдналися до "Небесного Легіону": за минулий тиждень стало відомо про загибель 27-ми захисників з Вінниччини

11 грудня 2023, 11:15

Протягом останнього тижня, з 4 по 10 грудня, стало відомо про загибель двадцяти семи захисників з Вінниччини: Сергія Висоцького, Олексія Баніта, Андрія Димніча, Анатолія Папшоя, Юрія Лаврика, Сергія Мельника, Олега Атяшова, Владислава Баглая, Анатолія Пуремчука, Сергія Ліварчука, Дмитра Федоренка, Сергія Бащука, Дмитра Сторожука, Сергія Лукіяненка, Сергія Бондаренка, Сергія Остапенка, Ярослава Самарухи, Сергія Мельнійчука, Сергія Стефановича, Яноша Подуфальського, Анатолія Павлича, Володимира Кирилюка, Віктора Лабуна, Максима Чепки, Валентина Корсуна, Андрія Бодарева та Руслана Лемпіцького.

Іллінецька громада повідомляє про загибель Сергія Висоцького. Захисника проводжали в останню путь 7 грудня.

Дашівська селищна рада повідомила про загибель Олексія Баніта. Олексій з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист України. Молодий Оборонець поліг 1 грудня...

Уланівська громада повідомила про загибель Андрія Димніча. Захисник поліг 21 листопада в районі ведення бойових дій біля населеного пункту Новоданилівка Запорізької області.

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Анатолія Папшоя. Оборонець прийняв свій останній бій 10 жовтня поблизу населеного пункту Первомайське Донецької області.

Турбівський селищний голова Ігор Соць повідомив про загибель Олега Атяшова. Воїна мобілізували до ЗСУ у грудні минулого року. Під час проходження лікування у Дніпропетровській обласній лікарні, 2 грудня 2023 року, серце захисника України перестало битися.

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Юрія Лаврика та Сергія Мельника

Юрій Лаврик поліг 30 листопада внаслідок бойових дій біля н.п. Іванівка, що на Харківщині. 

Життя Сергія Мельника обірвалося 2 грудня. 

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Владислава Баглая та Анатолія Пуремчука.

Владислав Баглай у 20 років був призваний на строкову службу яку проходив в прикордонних військах на Закарпатті, на посаді« Кінолог». Після завершення служби знову повернувся до попередньої роботи. Перед війною виїхав до Литви на заробітки, проте на початку повномасштабного вторгнення повернувся та став на захист Батьківщини. Вірний військовій присязі, в бою за Батьківщину, виконуючибойове завдання в районі між н.п. Іванівське та н.п. Бахмут,Донецької області 1 грудня 2023 року загинув.

Анатолій Пуремчук 

27 січня 2023 року був призваний до Лав Збройних Сил України. Військові навчання проходив у Одесі, після чого був відправлений в Донецьку область. Ішов на всі завдання, навіть якщо хтось відмовлявся. До молодих хлопців відносився, як до своїх дітей. Оберігав їх та підтримував. «Добрий» таким позивним нагородили Анатолія побратими.

В жовтні цього року, прийшов у відпустку та одружився. А далі знову на фронт.

29 листопада Анатолій загинув біля населеного пункту Терни, Донецької області...

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Сергія Ліварчука. У 2021-му Захисник був призваний до армії. Свій останній бій Сергій прийняв 2 грудня...

Тиврівська громада повідомила про загибель Дмитра Федоренка. Захисник зник безвісти 4 грудня, проте 5 грудня стало відомо, що Дмитро загинув...

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Сергія Бащука. З 24 лютого 2023 року Захисник вважався зниклим безвісти. Нещодавно ДНК-експертиза підтвердила, що Оборонець поліг захищаючи Батьківщину...

Погребищенська громада повідомила про загибель Дмитра Сторожука. ДНК-експертиза підтвердила загибель Оборонця. Дмитро поліг 3 липня 2023 року, внаслідок стрілецького бою, поблизу населеного пункту Кремінна Луганської області.

Гайсинська громада повідомила про загибель Сергія Лукіяненка. Свій останній бій Захисник прийняв 10 жовтня. 

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Сергія Бондаренка. Захисник з 7 вересня 2023 року вважався безвісти зниклим, нині ж ДНК-експертиза підтвердила загибель Героя, який виконував бойове завдання в районі населеного пункту Оріхово-Василівка Донецької області. 

Вінницька міська рада повідомила про загибель Сергія Остапенка. Захисник воював у складі 35-ої окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Остроградського. Бив ворога із липня цього року. Загинув воїн під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Кринки Херсонської області 21 листопада. 

Гайсинська громада повідомила про загибель Ярослава Самарухи. Свій останній бій Захисник прийняв на Миколаївщині 30 листопада. 

Барська міська рада повідомила про загибель Сергія Стефановича. Прощання зі старшим лейтенантом відбулося 7 грудня.

Гайсинська громада повідомила про загибель Сергія Мельнійчука. Свій останній бій Оборонець зустрів 2 грудня 2023 року поблизу населеного пункту Вербове на Запоріжжі.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Яноша Подуфальського та Руслана Лемпіцького

Руслан Лемпіцький  у 2015 році чоловік добровільно вступив до лав тоді полку «Азов». Брав участь у багатьох боях на Донеччині та Луганщині, у тому числі на Світлодарській дузі. Отримав звання штаб-сержанта 3-ї окремої штурмової бригади спеціального призначення полку «Азов». На початку повномасштабного вторгнення захищав Маріуполь. Загинув під час оборони «Азовсталі». 

Янош Подуфальський у 2022 році пішов на фронт. Рік він боронив Україну від окупантів. Та, на жаль, серце воїна перестало битися 4 грудня 2023 року. Захисник загинув у Краматорському районі Донецької області. Йому було лише 28 років...

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Анатолія Павлича. У 2006-му Анатолія призвали до армії. Проходив службу у Сухопутних військах Збройних Сил України. 20 квітня 2022 року був призваний до лав ЗСУ. Проходив навчання у Львові.  Захисник загинув 4 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Новоданилівки Запорізької області.

Барська міська рада повідомила про загибель Володимира Кирилюка. Захисник прийняв свій останній бій 5 грудня. 

Голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Віктора Лабуна. Життя Обороця обірвалося 5 грудня. 

Голова Тростянецької селищної ради Людмила Червонецька повідомила про загибель Максима Чепки. Про дату і час прощання та поховання повідомлять додатково.

Іллінецька громада повідомила про загибель Валентина Корсуна. Свій останній бій Захисник прийняв 7 грудня на Харківщині.

Піщанська селищна рада повідомила про загибель Андрія Бодарева. Життя Оборонця обірвалося 7 грудня під час бою поблизу населеного пункту Невельське Донецької області. 

Редакція "Міста над Бугом" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героїв. Полеглим оборонцям - вічна пам'ять...

Поділитися :