Новини

Двісті юних вінничан проведуть літні канікули в Польщі

17 червня 2022, 09:44

Йдеться про чотири оздоровчі зміни по два тижні. На відпочинок у місто-побратим Кельце поїдуть діти пільгових категорій, а також вихованці міських спортивних шкіл.

Як написав на своїй сторінці у фейсбук міський голова Сергій Моргунов, двісті дітей, які потребують підтримки громади зможуть оздоровитися у Кельце.  

І я надзвичайно вдячний нашому місту-побратиму за таку можливість. Раніше ми оздоровлювали діток з пільгових категорій в таборах біля моря. Рашисти позбавили спокійного літа усіх українських дітей. І неможливо переоцінити ту допомогу, яку наші польські друзі надавали і продовжують надавати Вінниці з перших днів російського вторгнення, - йдеться у дописі.

Зазначається, що перша група дітей вирушить у дорогу вже в понеділок. Загалом домовились з колегами з Кельце про чотири оздоровчі зміни по два тижні. Щоб діти швидко змогли перелаштуватися емоційно, для них організують різноманітні активності.

А в останній заїзд поїдуть вихованці міських спортивних шкіл: вони зможуть не тільки оздоровитись, а і продовжити тренуватися. Оскільки у Кельце гарно розвинена база для ігрових видів спорту – баскетболу, волейболу, гандболу.

Понад 60 років Вінниця і Кельце підтримують зв’язки. Наша дружба – приклад того, наскільки ефективною є міжнародна співпраця громад. Завдяки цьому Вінниця стає сильнішою і продовжує працювати на Перемогу, підсумував міський голова. 

Поділитися :