Новини

Енергоощадні та обладнані під потреби незрячих: у Вінниці встановлюють два нові ліфти

17 листопада 2023, 10:57

Минулого тижня тут завершили демонтаж старих кабін, а цього - розпочали встановлення нового обладнання у багатоповерхівках по просп. Космонавтів, 66 та вул. Чайковського, 15.

Як повідомяють на сайті Вінницької міської ради, нові ліфти турецького виробництва на 20% більш енергоощадні за своїх попередників та мають низку додаткових функцій, як-то тактильні кнопки для незрячих та система світлодіодної індикації. Тобто двері підйомника не закриються, якщо людина стоїть надто близько до них. Крім того, коли ліфт прибуває - лунає відповідне сповіщення.

“Нові ліфти встановлюють з розрахунками, щоб ними могли скористатися маломобільні вінничани: батьки з дитячими візочками чи містяни з інвалідністю. Крім того, з війни повертаються чимало військових з тими чи іншими пораненнями, тому маємо дбати про те, щоб будинки були зручними”, - каже директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький.

До цього 5 турецьких підйомників були встановлені впродовж цього року у будинках по вулиці Стрілецька, 48-А, вулиці Келецька, 104 та вулиці А. Первозванного, 6.

Встановлені ліфти працюють більш плавно та мають покращену шумоізоляцію. Гарантійний термін експлуатації цих підйомників складає 25 років з моменту встановлення.

Додатково в ліфтах монтується система безпровідної диспетчеризації, яка у випадку аварійної зупинки підйомника, дозволяє напряму зв'язатися з диспетчером аварійної служби, натиснувши на відповідну кнопку в ліфті.

Крім встановлення нових ліфтів, у Вінниці також проводять капітально-відновлювальний ремонт наявних підйомників. Ці роботи дозволяють продовжити гарантійний термін експлуатації ліфтів щонайменше на 12 років.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :