Новини

Гра тіней на жіночому тілі: у Вінниці презентують фотовиставку у стилі арт-ню

8 квітня 2021, 14:51

За словами автора, київського фотографа Олега Кушніра, на фотографіях немає нічого зайвого: лише дівчина, світло і тінь.

Як розповів "Місту над Бугом" автор виставки Олег Кушнір, в експозиції представлено 25 художніх світлин у стилі арт-ню, на яких зображені моделі переважно у чорно-білих тонах. Відсутність кольору не випадкова, адже фотограф намагався підкреслити граційність жіночого тіла. Ознайомитись з роботами київського фотохудожника вінничани зможуть з 8 по 17 квітня у Галереї "ХХІ століття". Однак через карантин у виставковій залі можуть перебувати одночасно не більше 5 осіб. Вхід на виставку вільний.

"Ми знаємо, що Вінниччина знаходиться в самому центрі, в серці України, тому стартує проект саме тут. Можливо, в майбутньому будуть задіяні і інші міста. У кадрі модель в, можливо, трохи аристократичній манері, відтворюється граційність жіночого тіла", – розповів Олег Кушнір.

У художньому стилі арт-ню Олег Кушнір працює упродовж останніх років, часто експериментує з абстракціями, грою світла і тіні, художніми прийомами, які дозволяють відтворити красу людського тіла в проєкції. Стиль арт-ню – це художня фотозйомка, яка дозволяє представити модель в аристократичній манері. А героїні – можливість приміряти на себе оригінальну роль або просто розкритися по-новому.

"У різних людей ідеал жіночого тіла різний, а в мене зображені дівчата, жінки різних форм. Для мене ідеал – кожна людина, не залежно від форм тіла. Моделі – дівчата з різних куточків світу, більшість – з України", – додав Олег Кушнір.

Поділитися :