Новини

Громади Вінниччини отримали 750 тонн продуктової допомоги через Міжрегіональний гуманітарний штаб

31 травня 2022, 17:40

2150 продуктових наборів передали, зокрема, переселенцям, що мешкають у Погребищі.

Як інформує у своєму ТГ-каналі міський голова Сергій Моргунов, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб опрацював запити усіх 62 громад Вінниччини.  

За період війни Погребищенська громада приймає тисячі переселенців. Загалом через Погребище проїхали близько 20 тисяч українців. Понад 4,5 тисячі людей досі живуть у громаді.

"З перших днів Погребищенська громада – це один з найбільших пунктів, де зупиняються переселенці. Ми найближче знаходимось до Києва, тому до нас приїжджали люди з Київської області, Гостомеля, Бучі. Приймали людей в будь-який час і дуже гостинно відносимося до всіх. Через певний час ми почали працювати з обласною Радою та Вінницькою міською радою. Нас забезпечили усім необхідним для переселенців, які проживають в освітніх закладах та приватних секторах», - говорить Погребищенський міський голова Сергій Волинський.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що продовольство у рамках Швейцарської місії придбано в українських та безпосередньо вінницьких виробників. Це вагома підтримка і для економіки країни, і для забезпечення внутрішньо переміщених осіб.

"Ми об’єднали всі громади навколо Гуманітарного штабу, а також депутатів обласної ради, депутатів міської ради - практично всі гілки влади місцевого самоврядування. І намагаємось зробити так, щоб будь-яка допомога, яка приходить ззовні та яку ми можемо самі забезпечити – була адресною та ефективною", - каже міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Фото: Телеграм/Сергій Моругнов

Поділитися :