Новини

Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала нове порушення виборчого законодавства у Вінниці

15 жовтня 2020, 17:22

В День захисника України - виборців безкоштовно  пригощали  гречаною  кашею та чаєм.  І це є порушенням виборчого законодавства, яке карається обмеженням волі від двох до п’яти років.

У  Вінниці  на Європейській площі представники обласного осередку політичної партії «Опозиційна платформа – За життя»  безкоштовно  пригощали  гречаною  кашею та чаєм.

Польову кухню організували біля водонапірної вежі, в День захисника України. Такий факт порушення виборчого  законодавства  зафіксувала Громадянська мережа ОПОРА.  Містян пригощав особисто кандидат на посаду Вінницького міського голови від цієї політсили. Поруч його однопартійці розповсюджували агітаційну продукцію.  

Як розповіла «Місту над Бугом» Наталія Величко, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Вінницькій області, раніше ця ж партія вже влаштовувала для дітей свято з брендованими подарунками й безкоштовним катанням на паровозику.

В ОПОРІ нагадали,  що згідно з частиною 6 статті 57 Виборчого кодексу України, забороняється проведення передвиборчої  агітації у вигляді надання виборцям подарункових сертифікатів,  продуктів чи інших товарів, послуг від імені організацій, засновниками або членами яких є кандидат або згадуванням імені кандидата, назви партії,  яка висунула його кандидата на виборах. Таке порушення виборчого законодавства карається обмеженням волі  від двох до п’яти років.

«Потрібно зазначити, що за підкуп виборців будуть покарані не тільки ті хто надає, якісь матеріальні блага, а й ті хто отримує. Можемо говорити про дочасну агітаційну кампанію, кандидатів і партій НЕ з виборчого фонду в окремих ОТГ», - наголосила Наталія Величко 

Поділитися :