Новини

Хотів повісити власного пса: на Вінниччині поліція розслідує справу

24 березня 2023, 09:32

У селі Гармаки чоловік вирішив повісити свого собаку, бо той задушив курку. Поліція розпочала досудове розслідування за фактом жорстокого поводження із твариною.

Як повідомляють у Нацполіції Вінниччини, 23 березня до поліції надійшло повідомлення про знущання чоловіка над собакою.

За цим фактом поліцейські розпочали досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Остаточна кваліфікація діям правопорушника буде надана після проведення процесуальних дій, - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що в селі Гармаки чоловік вирішив повісити свого собаку, бо той задушив курку. Про це з посиланням на зоозахисницю Юлію Бартащук повідомляє Бар News City.

Собака скавчав й місцеві люди побачили, що чоловік на своєму подвір'ї намагається на дереві повісити собаку на шнурі.

Очевидець почав кричати і господар зняв тварину. На щастя вона жива", - пише волонтерка на своїй сторінці у Facebook.

Юлія викликала поліцію. Власник тварини зізнався правоохоронцям, що завішав тварину, бо він задушив курку. У коментарях люди обурилися діями господаря собаки і запитали, чи вилучили тварину у нього. Юлія відповіда, що собаку чоловік не віддає, тому його можна буде вилучити лише за рішенням суду.

 

 

Поділитися :