Новини

Курс «Медіаграмотність для підлітків» розпочався у Вінниці в рамках проєкту безкоштовних занять «ВінОк»

2 грудня 2022, 12:07

 Під час курсу діти вчаться протистояти пропаганді та інформаційним маніпуляціям.

Курс «Медіаграмотність для підлітків» вчить дітей, як реклама маніпулює свідомістю потенційних клієнтів, які історичні випадки підтверджують небезпечність сліпої віри у будь-які трансльовані меседжі, які технології використовують маніпулятори та як інформація може стати причиною масового насильства.

Як розповіла Місту над Бугом співорганізаторка проєкту Катерина Ботвіннік, під час проходження цього курсу підлітки вчаться аналізувати інформацію, відчувати маніпуляції, фільтрувати фейки та чинити спротив пропаганді. Проводить заняття викладач «Боже, вільної школи» Сергій Бочковський.  

"Дійсно в нас з'явився новий курс, нові заняття. Це медіаграмотність від Сергія Бочковського. Він історик за фахом і викладач "Боже, вільної школи".  Але ми називаємо його магістр креативного мислення. Власне, чому він і взявся за цей курс. Дуже імпонує його сміливість спілкуватися з підлітками на рівних і довіряти їм, не фільтрувати складну лексику і складні теми", - розповіла Катерина Ботвіннік

Курс розрахований на дітей від 12 до 16 років. За словами Катерини Ботвіннік він доволі непростий для сприйняття, проте надзвичайно цікавий та корисний, особливо у воєнний час. 

"Це досить дорослий курс, він не розважальний й іноді навіть складний. Адже тема пропаганди зараз надактуальна і дуже болюча. Але мені здається що дуже важливо зараз поговорити з дітьми. Саме в такому віці, тому що діти занурюються в інформаційний потік без всіляких фільтрів і це може бути деколи небезпечно", - додала Катерина. 

Заняття проходять безоплатно. Щосуботи та щонеділі,  з 11 до 13 години в приміщенні «Боже, вільної школи». Локація має укриття. Дізнатися більше про курс та зареєструватися можна на Фейсбук-сторінці проєкту «ВінОк».

ВінОК - благодійний проєкт майстер-класів та занять для дітей шкільного віку у Вінниці. Проєкт розпочав роботу в червні 2022 року. Щомісяця організатори проводять із дітьми понад 300 годин безкоштовних занять різної тематики. Проєкт діє завдяки підтримці ГО “СмартОсвіта” та БФ “ЛайфстайлКемпер”.

Поділитися :