Конкурс "Майстер-шеф" серед кухарів дитячих дошкільних закладів провели базі вінницького дитсадка № 11. Загалом креативили та експериментували кухарі п’яти дошкільних закладів міста.
Вони приготували для дошкільнят рибні палички, бісквіт, м’ясні мафіни та картопляно-печінкові роли.
Те, що відбувалося у приміщенні харчоблоку, члени журі бачили на екрані у музичній залі. І поки на кухні готували кулінарні шедеври, колеги, які прийшли підтримати конкурсанток, проявляли ерудицію у кулінарній вікторині. Такий конкурс серед кухарів провели вперше, щоб змінити підходи до дитячого харчування.
За словами начальниці відділу дошкільної освіти міського департаменту освіти Лесі Гарник, страви для дітей мають бути не лише корисними, а й сучасними та смачними.
Цей конкурс – проміжний етап в рамках фестивалю "Best cook fest". З-поміж 55 страв, які подали на конкурс дитсадки, обрали 5 найкращих. Останнім етапом стане створення 10-денного сезонного меню.
Оцінювало роботу учасниць конкурсу журі у складі представників департаменту освіти, Держпродспоживслужби, батьківської громади та закладів громадського харчування. Приготовані страви вийшли смачними та корисними.
Як розповів шеф-кухар одного з вінницьких ресторанів Сергій Марковський, для приготування кухарі використовували лише ті інгредієнти, які дозволені в дошкільних закладах.
"Я вражений, як сьогодні харчують у дитсадках. Якщо така їжа буде, на тарілках нічого не залишатиметься".
Продегустувавши усі п’ять страв для дітей, журі визначило найкращу з них. Диплом «Майстер-шеф» отримала шеф-кухар дитсадка № 72 Ксенія Оніщук.