Новини

Майже 100 тисяч гривень привласнив директор однієї з шкіл Вінниччини

10 лютого 2021, 10:08

Чоловік клав до власної кишені гроші, зокрема, за нібито проведену ним гурткову роботу.

Як повідомили на сайті Вінницької обласної прокуратури, з вересня 2018 року по грудень 2019 року 2 працівники школи не виходили на роботу. Директор навчального закладу підписував та подавав до бухгалтерії відділу освіти офіційні документи, що підтверджували кількість, нібито, відпрацьованих годин цими працівниками, на підставі яких нараховувалась їм заробітна плата за роботу, яку вони фактично не виконували.

Крім того, з метою особистого збагачення з вересня 2018 року по грудень 2019 року, не виконуючи гурткову роботу, директор вносив до тарифікаційних списків педагогічних працівників школи недостовірні відомості про проведення ним цієї роботи, після чого підписував їх та скріплював печаткою навчального закладу, чим надав документам офіційності. Своїми незаконними діями директор школи заподіяв державі збитки на суму майже 100 тис. грн.

"За процесуального керівництва Могилів-Подільської прокуратури директору школи повідомили про підозру за фактом привласнення та розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим повторно, а також видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів", - повідомили в дописі.

Поділитися :