Новини

Майже 7 мільйонів гривень виділили у Вінниці для роботи освітніх закладів міста в умовах пандемії

8 вересня 2020, 11:38

Антисептики, маски, безконтактні термометри, деззасоби та усе необхідне для роботи в умовах пандемії закупили адміністрації вінницьких шкіл та дитсадків за кошти міського бюджету. На це  виділили майже сім мільйонів гривень. Потреби закладів по дотриманню протиепідемічних норм місто забезпечуватиме й надалі.

 

Як  написав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Вінниці Сергій Моргунов, без попередження приїхав перевірити, як організований навчальний процес в умовах епідемії COVID-19 у загальноосвітній школі І ступеню №25.  Це початкова школа. Цього року заклад відвідують 822 учні та працюють 53 педагоги. Міського голову цікавило, як адаптувалися освітні заклади до роботи в реаліях епідемії.  

У дописі йдеться, що наразі комунальні заклади освіти забезпечені необхідними засобами для безпечної роботи у новому навчальному році. Тому ніхто не має права збирати на це гроші. Потреби закладів по дотриманню протиепідемічних норм місто забезпечуватиме й надалі.

При вході зустрічає працівник з термометром. У санвузлах є рідке мило та паперові рушники. Також заклад має запас дезінфекторів та антисептиків на місяць. Учителі забезпечені засобами захисту. На день мають по три маски. Мене запевнили – що вистачає. Директор також розповіла, як змінився режим роботи школи: відпрацювали схеми пересування учнів, нанесли розмітку на підлогу, відрегулювали графік харчування в їдальні. Безпека дітей для мене надзвичайно важлива, - написав мер міста. 

Водночас на сайті Вінницької міської ради повідомляється, що міський голова також поспілкувався з вчителями щодо організації навчального процесу в умовах пандемії. Вчителі кажуть, що поки погода дозволяє - уроки можуть проводити  й на свіжому повітрі. Також щодня по закінченню навчання усі парти дезінфікують. Кожен вчитель отримує по 15 масок на тиждень. В коридорі перебувають у масках як діти, так і вчителі, а під час уроку в класі можна бути без засобів індивідуального захисту. 

Директорка школи Олена Нечипорук розповіла, що  для закладу закупили 108 банок мила ємністю по 300 мл, 675 упаковок паперових рушників, 120 літрів антисептику, 17 банок по 300 таблеток деззасобу «Санітаб», 32 банки по 5 літрів  деззасобу для обробки контактних поверхонь, три безконтактних термометри та 5300 медичних масок для персоналу школи.  

Сергій Моргунов попросив вчителів дотримуються усіх правил, які передбачені Міністерством охорони здоров’я та головним санітарним лікарем. Адже головне завдання сьогодні, це максимально забезпечити усім необхідним освітні заклади  та зробити так, щоб вінницькі діти і вчителі не хворіли.  

Поділитися :