Новини

Міський голова Сергій Моргунов повідомив про відновлення робіт з реконструкції вулиці Батозької

18 березня 2022, 13:36

Зараз робітники завершують заміну інженерних комунікацій.

Як інформують на сайті міської ради, до початку війни на ділянці уже збудували зливову каналізацію, перенесли силові кабелі для трансформаторних підстанцій. Також завершили встановлення 75 електроопор зовнішнього освітлення та змонтували LED-світильники, які уже підключені і працюють. Ці ж електроопори будуть в подальшому використовуватись під контактну мережу для електротранспорту.

Наразі триває процес завершення прокладання двох гілок водогонів та газового колектору, щоб одразу після закінчення опалювального сезону зробити їх перепідключення та провести пуско-налагоджувальні роботи. І увійти в більш активну фазу реконструкції. Для чого уже найближчими днями генпідрядник буде додатково залучати працівників.

«Війна внесла свої корективи в життя усіх українців, і ворог сьогодні знищує фактично всю інфраструктуру, особливо в таких містах як Херсон, Чернігів, Харків, Маріуполь. Українська армія дає гідну відсіч окупантам. Але на тих територіях України, де сьогодні умовно «мирне» життя, - все має бути спрямовано на те, щоб працювала економіка, і вона не зайшла в піке, - говорить Сергій Моргунов. - Зокрема, якщо ми говоримо про реконструкцію вулиці Батозької, то в нинішніх умовах це ще і комплекс заходів, спрямований на те, щоб ми могли забезпечити більш-менш економічну стабільність в громаді, зберегти робочу силу, а люди не втрачали свої робочі місця».

Далі орієнтовно упродовж трьох тижнів будуть тривати роботи із завершення формування конструктиву дороги під проїжджу частину і трамвайні колії. І можна буде приступати до наступного етапу, розповідає директор департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк:

«Після проведення перепідключень по водогонах і газовому колектору уже зможемо виходити на технологічний шар бетону, потім асфальтування. І вже після того почати укладання плит під «оксамитовий шлях» для трамваїв».

Довжина ділянки вулиці Батозької, на якій проводиться реконструкція, близько 700 метрів. В цьому районі досить активне і ділове життя. Тому завершення робіт і відновлення руху на цій вулиці є важливим як для мешканців, які тут проживають, так і для представників малого та середнього бізнесу, котрі уже відновлюють свою роботу.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :