Новини

Міський голова Сергій Моргунов та Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен обговорили напрямки співпраці між країнами

16 вересня 2021, 11:55

Йдеться про створення агрохабу, заснування агрокластеру, модернізація системи водопостачання у місті та управління водними ресурсами.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов, місто супроводжує інноваційний проєкт агрохабу, з міського бюджету вже спрямували кошти на облаштування приміщення на базі Вінницького національного аграрного університету. 

До реалізації інших компонентів проєкту залучена обласна влада. Для Вінниці важливе значення має питання, пов’язане з питною водою. Етьєн де Понсен відзначив, що вражений налаштованістю Вінниці на співпрацю.

За словами міського голови, співпраця з французькими партнерами розпочалась 2019 року. У планах цього року – участь Вінниці у гастровиставці, що пройде в Діжоні.

"Продовжуємо консультації щодо залучення додаткових ресурсів для спільних проектів за рахунок міжнародних фінансових інституцій. Маємо підтримку з боку Міністерства закордонних справ Франції. Тож сподіваємось і на сприяння Посольства", – зауважив Сергій Моргунов.

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

Поділитися :