Новини

Міський голова Сергій Моргунов відвідає Цюріх: під час відрядження говоритимуть про проєкт "Цюріхські трамваї"

5 липня 2022, 17:25

Сьогодні очільник вінницької громади перебуває у Швейцарії, де бере участь у Міжнародній конференції з відновлення України. Після  конференції у місті Лугано, він відвідає Цюріх. 

Про це вінницький міський голова Сергій Моргунов написав на своїй Фб-сторінці. Сьогодні Конференція з відновлення України продовжилась. Ключова подія – презентація підсумкового документу #URC2022 – "Декларації Лугано". В ньому визначено три базові пріоритети: люди, економіка, інфраструктура. Позиція співзвучна з вінницьким підходом до формування ключових документів міста – свого часу такі акценти стали базовими у Стратегії розвитку Вінниці.Такий підхід допоможе рівномірно розподіляти зусилля і ресурси для відновлення держави, - зазначив очільник міста. 

                                                               

«Важливо, що на конференції говорили і про місцеве самоврядування. Тут ми почули про те, що реформа децентралізації та незалежне місцеве самоврядування дозволили на місцях неймовірно відстоювати кожне місто, кожну громаду. Тож, муніципалітети підтвердили свою спроможність ефективно діяти не тільки в мирний час, а й в умовах війни, та виправдали ті очікування, які закладались в ідею децентралізації. Тепер важливо, щоб нові інструменти та можливості співпраці, які зараз формуються на державному рівні, бути доступними для місцевого самоврядування».

На думку міського голови, конференція з відновлення України – важлива подія для нашої держави. Вона стала передусім майданчиком для багаторівневого обміну думками в такому масштабі, якого ще не було, і з безпрецедентною кількістю світових інституцій та фахівців, які готові допомагати нашій країні. Тому участь у ній – корисна,- вважає Сергій Моргунов. 

«Зосереджуюсь на проведенні зустрічей, які допоможуть підсилити економічний сектор міста та збільшити кількість робочих місць. Після конференції відвідаю ще Цюріх по проєкту «швейцарські трамваї для Вінниці». Це відрядження, як завжди, оплачую самостійно»,- наголосив міський голова. 

 

 

                                                              

Поділитися :