Новини

Муніципальні надбавки медикам : хто та які доплати отримає у Вінниці, вирішили на сесії 9 жовтня

9 жовтня 2020, 15:12

На виплату щомісячних муніципальних надбавок медичним працівникам, які працюють з пацієнтами, хворими на COVID-19, у міському бюджеті до кінця року передбачили 22,6 мільйона гривень. 

Зокрема, лікарі та медсестри стаціонарів, які працюють з пацієнтами, хворими на COVID-19 отримають щомісячні  муніципальні надбавки у розмірі від 8 тисяч до 15 тисяч гривень. Таке рішення ухвалили депутати міськради на позачерговій сесії 9 жовтня. На ці виплати з міського бюджету щомісяця виділятимуть 7,5 мільйонів гривень. До кінця року на ці потреби у міському бюджеті передбачили 22,6 мільйона гривень.

Коментуючи питання перед розглядом, міський голова Сергій Моргунов зазначив, що муніципальні надбавки будуть виплачуватимуть додатково до тих, які виділяє держава і підтримають та мотивують медперсонал.

«Нам також потрібні і «ковідні» команди медиків. Є відповідно вакансії і не достатньо у нас створені «ковідні бригади». Відкритих вакансій шістнадцять лікарів, чотирнадцять медсестер, дев'ятнадцять вакансій молодшого персоналу. Тому я з жовтня пропоную встановити щомісячну муніципальну, спеціальну надбавку для медичних працівників стаціонарів – наголошую, які лікують пацієнтів на COVID-19, лікарям п'ятнадцять тисяч гривень, медичним сестрам десять тисяч гривень в місяць, молодшим медичним сестрам вісім тисяч гривень. Я переконаний, що ці муніципальні надбавки нададуть можливість додатково підтримати наших медиків і однозначно це буде стимул для працівників інших закладів переходити до нас працювати і лікувати вінничан хворих на COVID-19», - зазначив Сергій Моргунов. 

Лікар щомісяця отримуватиме муніципальну надбавку у розмірі 15 тисяч гривень, медсестра  – 10 тисяч гривень, молодший спеціаліст  – 8 тисяч гривень.

«Наприклад, молодший спеціаліст – лікар зараз має ставку п’ять тисяч сімсот вісімдесят дві гривні, надбавку двісті відсотків за рахунок державного бюджету, від НСЗУ він має дванадцять тисяч чотириста сорок три гривні. Підвищення заробітної плати з вересня три тисячі сімсот шістдесят дев’ять гривень це нараховується. І ми додаємо п'ятнадцять тисяч муніципальної надбавки, тож це буде складати в цілому тридцять шість тисяч дев'ятсот дев'яносто п'ять гривень – це нарахована заробітна плата. Лікар же вищої категорії, відповідно, буде нараховано сорок дві тисячі сімсот шістдесят чотири гривні», - прокоментував Сергій Моргунов  

За таким принципом нараховуватимуть заробітну платню і решті медичного персоналу. Окрім того, муніципальну надбавку в такому ж розмірі запропонували нараховувати працівникам кафедри медичних хвороб університету ім. Пирогова, які також працюють з хворими на коронавірус вінничанами.

 

 

Поділитися :