Новини

Музей народних ремесел та стародавнього побуту Поділля створюють на Вінниччині: необхідні експонати та меценати

27 червня 2022, 09:27

Експозицію музею представлять в українській сільській хаті початку 20-го століття у селі Печера. Для реставрації хати необхідні кошти, також музейники шукають експонати. 

Як повідомляють на сторінці Департаменту маркетингу міста та туризму у Фейсбук, Музей створює Центр ремесел «Дунстан». Вони уже підібрали старовинну хату в селі Печера, і планують її реставрувати. Першими експонатами будуть 100-річна ніжна ступа, жорнова, діжки-довбанки та інструменти з народних ремесел, - розповів Сергій Десяк, засновник Центру. За його словами родзинкою музею має стати справжня старовинна українська піч з лежанкою. 

Зазначається, що для експозиції майбутнього Музею шукають усе, що пов'язано з побутом мешканців Поділля ХІХ-ХХ століття і такими видами діяльності, як ткацтво, швацтво, хліборобство, землеробство, тваринництво, кулінарія, чоботарство, теслярство, гончарство тощо. Долучитися просять усіх охочих.

“Народні ремесла є невід’ємною частиною культури та побуту традиційного українського суспільства. Тому створення музею народних ремесел та стародавнього побуту Поділля має величезне значення для відновлення та збереження культурної пам'яті нації, як однієї з основних передумов існування народу”, – кажуть у Центрі ремесел “Дунстан”.

Також відвідування майбутнього музею хочуть включити до культурно-пізнавального маршруту “Дивовижні села Печера та Сокілець. В глибину віків”. Його розробляє ГО “Немирівська спілка творчих ініціатив” у співпраці із Центром ремесел “Дунстан”.

Благодійну допомогу на створення музею народних ремесел та стародавнього побуту Поділля можна перерахувати на рахунок:

ГО “Немирівська спілка творчих ініціатив”

ЄДРПОУ: 25497036 Р/р UA623510050000026008879007934

В АТ «УКРСИББАНК». МФО: 351005

З приводу співпраці та допомоги щодо створення музею можна звертатися за тел. +380681710701 (Ірина Кононова).

Поділитися :