Новини

На проспекті Космонавтів у Вінниці вандали зрізали дерева

8 лютого 2021, 12:41

У 2 дерев повністю зрізали верхівки, ще 6 вишень обійшли пилкою по колу навколо стовбура.

Як інформують на сайті міської ради, зрубані дерева 5 лютого виявили працівники комунальних служб, які прибирали територію з 6-ї ранку. Вони відразу викликали поліцію. На місце прибула слідчо-оперативна група, яка разом з працівниками "Зеленбуду" обстежила алею вздовж усього проспекту. Також міський Ситуаційний центр надав відеозаписи з камер спостереження, що може допомогти у розшуку вандалів. За словами фахівців, деревам було близько 10-15 років. 

"Наші працівники виявили, що у 2 дерев повністю зрізані верхівки, ще 6 вишень обійшли пилкою по колу навколо стовбура – вони тримаються "на волосинці". На жаль, їх вже не врятувати, з такими пошкодженнями вони засохнуть, рости точно не будуть. Просто в голові не вкладається таке варварство по відношенню до дерев", - каже заступниця директора КП "Зеленбуд" Тетяна Прибиш.

Ступінь відповідальності та суму нанесених збитків мають встановити правоохоронці. 

"Наші співробітники проаналізували відео за останні дні, де є підозрілі особи з предметами, схожими на пилу, з сумками чи пакетами. Вздовж пішохідної зони на проспекті достатньо камер, зловмисник міг потрапити в їх поле зору. Було виявлено чоловіка, який 28 січня близько 2-ої години ночі підрізав дерева пилою. Очевидно, від сильного вітру, який був цієї ночі, підпилені ним дерева впали. Усі матеріали передані поліції", - розповів начальник КП "Муніципальна варта" Віталій Чигур.  

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :