Новини

На Вінниччині 9,5 тисяч громадян скористалися новим сервісом Пенсійного фонду "Електронна трудова книжка"

22 лютого 2021, 12:23

Подавали заявки вінничани як через вебпортал, так і через фронтофіс.

Про це повідомила в ефірі "Місто над Бугом" начальниця Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака. За її словами, вінничани подавали заявки як через вебпортал, так і через фронтофіс.

"Ми сьогодні опрацювали 9 з половиною тисяч звернень, і з них вже 8 300 оцифровані. І якщо розділити ці потоки, то через вебпортал до нас звернулися 66%, або 6 200 людей; а 3 250 заявок, або 34% - через фронтофіс, тобто людина самостійно принесла документи", - розповіла Олена Корчака.

Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області нагадує, що доступ до електронної трудової книжки можливий на вебпорталі Пенсійного фонду України. Тут відображається інформація про всі трудові відносини працівника з 1998 року за даними звітних відомостей роботодавця. Натомість дані про трудову діяльність до 1998 року потрібно внести у вигляді сканованих копій засвідчених кваліфікованим електронним підписом. Внести дані про трудову діяльність у вигляді сканованих копій трудової книжки, засвідчених кваліфікованим електронним підписом, можуть як роботодавці, так і застраховані особи через кабінет страхувальника або особистий кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду України. Після оцифрування трудової книжки роботодавець і надалі буде здійснювати облік трудових відносин в електронному режимі.

Не менш важливим є те, що така послуга є безкоштовною, як і будь-яка послуга, що надається через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України. Скан копії документів мають відповідати певним вимогам, про які можна дізнатись на сайті Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області

"По-перше, скан-копія має бути кольорова, необхідно зробити скан-копії абсолютно всіх сторінок, які є в трудовій книзі. Вони мають бути чіткі і відображати усі реквізити документу. Роздільна здатність при скануванні має витримувати свій формат, розмір кожного файла не перевищує 1 МБ, тому що ми такий об'ємний файл не зможемо прийняти. За ці 9,5 тисяч трудових книжок ми відхилили лише 626 - це лише 6% і, повірте, вони вже всі повторно надані", - додала Олена Корчака.

Облік даних про трудову діяльність працівників сьогодні здійснюється як у паперовому, так і в електронному форматі. Основними перевагами електронної трудової книжки є неможливість втратити чи не отримати після звільнення; доступ до даних у будь-який час через вебпортал Пенсійного фонду України; відсутність зайвого кадрового обліку та інше.

Поділитися :