Новини

На Вінниччині 98% госпіталізованих з COVID не були вакциновані

5 жовтня 2021, 10:03

Завантаженість ліжок в опорних лікарнях для пацієнтів з коронавірусною інфекцією становить 52,7%.

Як інформують на фейсбук-сторінці Департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА, в області зростає кількість хворих, які потребують стаціонарної допомоги. Нині у 9 опорних лікарнях перебуває 635 хворих, із них 67 пацієнтів – у реанімації.

"Якщо ви хочете вберегти себе від важкого перебігу, госпіталізації та смерті – зробіть щеплення вже сьогодні. Воно ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби, ускладненням і смерті. Вакцинована людина, навіть якщо і захворіє, то перенесе хворобу легше: швидше за все, вона не потребуватиме кисневої терапії, не потрапить до лікарні, а головне – збереже своє життя", – наголошує директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольга Задорожна.

За словами очільниці обласного департаменту, вакцинація безкоштовна і центрів щеплення достатньо. Працюють 42 мобільні бригади, 203 пункти щеплень та 24 центри масової вакцинації, а для населення доступні три види вакцин: AstraZeneca, CoronaVac та Pfizer.

Від початку вакцинальної кампанії в області щеплено 514 795 людей, з них одну дозу отримали 286 613 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 228 128 людей.

Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень доступний за посиланням.

Поділитися :