Новини

На Вінниччині фіксують збільшення нових випадків ковіду

14 жовтня 2021, 12:08

Щотижня хворих більше на 35-40%.

Як повідомив завідувач епідвідділу "Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Степан Томин, рекордну кількість ковідних хворих виявили у вівторок, 12 жовтня. Вперше за добу короновірусну  інфекцію лабораторно підтвердили в 347 хворих.

Наразі завантаженість ліжок з киснем в стаціонарах, які визначені для госпіталізації коронавірусних хворих, – 50 відсотків. 

"Ми прекрасно розуміємо, що ситуація буде ускладнюватись в подальшому. Ми маємо зробити все, щоб вберегти систему охорони здоров'я від дуже важкої роботи. Оскільки при таких темпах зростання буде дуже важко справитись з тим напливом, який може бути", – розповів Степан Томин.

Степан Томин закликав громадян вакцинуватися від ковіду. За його словами, Україна зможе подолати пандемію, коли будуть вакциновані не менше 80 відсотків дорослого населення. Це підтверджує світова практика тих країн, яким вдалось досягнути цього показника.

"На превеликий жаль, рівень летальності по нашій області складає 2,4%. Щоденно від ускладнень коронавірусної інфекції помирають хворі. Хочу наголосити, що серед летальних випадків немає жодної особи, яка була б вакцинована. Якщо ми говоримо про захворілих, то серед них, починаючи з червня, близько 6% осіб, які отримали 1-у дозу, і близько 2%, які щепились 2-ма дозами вакцини. Серед людей, які потрапляють у реанімацію (тобто це важкі випадки), лише 1 хворий, що отримав 1-у дозу. Решта – люди, які не були вакциновані", – додав завідувач епідвідділу "Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

 

Поділитися :