Новини

На Вінниччині колишній прикордонник організував схему незаконного перетину держкордону 

10 червня 2022, 11:37

У Могилів-Подільському районі силовики затримали учасника злочинної групи та трьох чоловіків призовного віку, які за гроші планували залишити країну.   

 На сайті Нацполіції у Вінницькій області зазначається, що одним з організаторів схеми - 36-річний житель Могилів-Подільського району, який раніше служив у місцевому прикордонному загоні. Затриманий разом зі спільниками налагодив незаконну переправу українців до Республіки Молдови через транскордонну річку Дністер.

Свої «послуги» правопорушники оцінювали від 2 до 8 тисяч доларів США. Всіх «клієнтів» зловмисники ретельно перевіряли, проводили з ними співбесіди та інструктажі, - йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що ввечері 8 червня 36-річний зловмисник спланував чергову переправу через кордон групу українців. Він з трьома чоловіками, яким заборонено покидати країну, приїхали до держкордону. Під час затримання фігурант намагався втекти на автомобілі, однак поліцейські заблокували легковик чоловіка та затримали його.

В автомобілі затриманого слідчі вилучили гроші та речові докази його протиправної діяльності.

Документували інцидент слідчі слідчого управління спільно з співробітниками СБУ та Могилів-Подільського прикордонного загону. Процесуальне керівництво здійснювала Вінницька обласна прокуратура, силову підтримку проведення затримання забезпечували бійці КОРДу. До обрання запобіжного заходу зловмисник перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання, - повідомляють правоохоронці. 

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.  3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. За такий злочин зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до дев'яти років з конфіскацією майна.

Поділитися :