Новини

На Вінниччині очікують спалах грипу у період з лютого по березень

12 листопада 2020, 15:15

Для профілактики хвороби у вінничан, місцева влада планує закупити ще 15 тисяч доз вакцини, однак поки це зробити не вдається, оскільки її немає в Україні. 

Як зазначила в коментарі "Місту над Бугом" Тетяна Бондаренко, заступниця  директора департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА, наразі фіксуються лише поодинокі випадки  захворювання на грип.  Загалом спалах грипу очікують у лютому-березні. 

«На даний час, на початок листопада на Вінниччині немає високого рівня захворюваності на грип. Є поодинокі випадки, які реєструються і у дорослих і у дітей, однак це закономірно, оскільки для Вінницької області пік захворюваності на грип завжди відбувається в лютому, березні» - зазначила Тетяна Бондаренко

Разом з тим, існує проблема із постачанням вакцини від грипу. За словами Тетяни Бондаренко,  через епідемію COVID-19   попит на щеплення від грипу у світі різко зріс, а потужностей виробництва на всіх не вистачає.  Тож найближчим часом очікують на  нове постачання вакцини. 

 "У Вінницькій області взагалі дуже активно, останні роки, люди стали вакцинуватись, а тим більше  у цьому році. Вже близько двадцяти тисяч вакцинованих від грипу. Однак, ми маємо деяку проблему з наявності вакцини в аптечній мережі на даний час. Оскільки, ще раз підкреслю, попит перевищує ту реальну можливість виробників і постачальників. Вакцинуватись можна і у листопаді і в грудні тому, що пік захворюваності в нашій області це завжди кінець зими, початок весни тому вакцинуватись потрібно», - наголосила Тетяна Бондаренко      

Нагадаємо, у Вінниці уже 4 роки існує програма «Стоп грип». Усі вінничани мають можливість  вакцинуватися за пів ціни : 130 грн сплачує пацієнт і стільки ж – місто. Водночас діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування вакцинуватися можуть безкоштовно. Наразі запаси вакцин скінчилися.  

Місцева влада планує закупити ще 15 тис. доз вакцини, однак наразі  її немає в Україні.

Поділитися :