Новини

На Вінниччині правоохоронці виявили трьох людей, які підтримували "руський мір" та повномасштабне вторгнення військ РФ в Україну

13 червня 2022, 12:04

Людей, які підтримували повномасштабне вторгнення військ РФ в Україну та агітували за окупанта правоохоронці виявили у Вінниці, Барі та в Тульчинському районі. 

Як повідомили на сторінці  Нацполіції у Вінницькій області, до поліції надійшла інформація, що вінничанка у мережі інтернет розповсюджує інформацію в підтримку дій країни агресора.

Зазначається, що на підставі ухвали суду за місцем проживання правопорушниці слідчі провели обшук, в ході якого у ноутбуці та мобільному телефоні виявили контент проросійського характеру.

Ще одного чоловіка, який підозрюється у колабораційній діяльності, встановили працівники поліції кілька днів тому.

Під час обшуку у його помешканні в Тульчинському районі слідчі виявили докази, що вказують на протиправну діяльність чоловіка. Зокрема, георгіївську стрічку, комп'ютерну техніку з доказами підтримки чоловіком збройної агресії проти України та тимчасової окупації частини території держави, - йдеться у повідомленні. 

Речові докази вилучено. За цими фактами поліцією розпочато досудові розслідування за ч.1 ст. 111 – 1 ККУ (Колабораційна діяльність).

Водночас у місті Бар під час патрулювання території обслуговування працівники поліції помітили чоловіка, який телефоном фотографував об’єкти інфраструктури.

Поліцейські встановили його особу. Ним виявився місцевий житель.

Перевіривши смартфон підозрюваного, силовики виявили зображення об’єктів критичної інфраструктури та блокпостів міста. Цілі фотографування чоловік повідомити не зміг, - повідомляють у поліції. 

За вказаним фактом проводиться перевірка.

Поділитися :