Новини

На Вінниччині протягом минулої доби на COVID-19 захворіло понад пів тисячі осіб

18 лютого 2021, 13:34

Наразі за кількістю нових хворих Вінницька область поступається лише Івано-Франківській.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, лише у Вінниці за 17 лютого зафіксували 291 новий випадок коронавірусної хвороби. 48 дітей захворіли за останній день: Вінниця – 34, Тиврівський – 5, Калинівський – 3, Муровано-Куриловецький – 2, Козятинський, Липовецький, Бершадський та Хмільницький – по 1. Усі діти лікуються амбулаторно. З понеділка у всіх школах області учні 5-11 класів знову перейшли на дистанційне навчання, лише 1-4 класи продовжують ходити в школу.

Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України зафіксував 9 летальних випадків від постковідних ускладнень за останню добу. Усі померлі старші 60 років.

"18 лютого Вінниччина вперше піднялась на такий пік захворюваності. 9 лютого вперше інфікованих було 47, наступного дня - вже 271… Ситуація під контролем, але залишається серйозною. Саме на лютий аналітики МОЗу нам прогнозували пік", - повідомив Сергій Борзов.

За словами голови Вінницької ОДА, наразі для хворих на COVID-19 є 1369 вільних ліжок. Станом на сьогодні в області розгорнуто 2659 ковідних ліжок в 25 опорних лікарнях. Киснем забезпечено 96,2% ліжок. Загальна завантаженість ліжкового фонду - 48,5%.

"Кисень, апаратура та ліки теж. Протягом останнього тижня – плюс 40 ліжок. Чекаємо ще 85 ліжок з киснем за рахунок двох субвенцій – області надійшов 51,6 млн. грн. На жаль, все частіше звертаються до медиків, коли вже хвороба запущена. З коронавірусом не можна терпіти і чекати, що стане легше. Зволікати нема часу", - наголосив Сергій Борзов.

Сьогодні, 18 лютого, на оперативному штабі головна інфекціоністка в області Лариса Мороз розповіла про вчорашню госпіталізацію 55-річного лікаря "пироговки". Тиждень він лікувався вдома. Його ледь вмовили лягти в лікарню, ситуація важка. Загалом за останній день захворіло 19 медиків.

"Цукровий діабет та ожиріння - основні чинники, які призводять до важкого перебігу. Особливо ожиріння у молодих – перша ознака вкрай важкого стану. Постковідний синдром. На жаль, вінничан з ним багато. Які основні скарги? Перш за все, ураження центральної нервової системи: від якихось депресивних станів - від плаксивості до порушення концентрації уваги. Деякі хворі скаржаться на те, що забувають навіть куди йдуть, забувають слова чи значення цих слів. На другому місці – це легенева система. На щастя, у нас не так багато людей, які потребують кисневої підтримки кілька місяців по тому. А от з боку серцево-судинної системи – інколи навіть через 4 місяці COVID-19 нагадує про себе", - зауважила Лариса Мороз.

Зображення: Facebook/Сергій Борзов

Поділитися :