Новини

На Вінниччині СБУ арештувала активи російської компанії, власником якої є член партії "єдіная росія"

11 липня 2022, 12:17

Підприємство намагалось приховати продукцію від націоналізації, вивізши її на територію Одещини вантажівками з символікою Червоного Хреста.

Як повідомляють у ТГ-каналі СБУ, ця фірма спеціалізується на виготовленні побутової хімії і від початку повномасштабного вторгнення рф намагалася вивести свої активи в інтересах російських власників. А саме – олігарха, який володіє косметичною корпорацією в рф та є членом політичної партії «єдиная росія».

"Топменеджмент підприємства намагався приховати від націоналізації готову продукцію й сировину, вивізши її на територію Одеської області. Для цього організували транспортування товару вантажівками з символікою Червоного Хреста без відповідних на те документів", - ідеться в повідомленні.

За ініціативи СБУ цю протиправну схему з виведення активів було заблоковано.

Судом накладено арешт на корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу компанії, готову продукцію та сировину – загалом на понад 2 млрд грн.

Досудове розслідування триває за трьома статтями Кримінального кодексу. Усі виявлені активи підприємства буде передано в управління АРМА.

Поділитися :