Новини

На Вінниччині скоро стартує набір поліцейських офіцерів громади

1 грудня 2020, 14:11

Офіцер громади - це поліцейський, який житиме та працюватиме на території ОТГ, а про результати своєї роботи звітуватиме перед громадою.

З наступного року на Вінниччині розпочинається реалізація поліцейського сервісного проєкту "Поліцейський офіцер громади". Про це повідомили на сайті Національної поліції у Вінницькій області. Мета проєкту - забезпечити кожну територіальну громаду офіцером поліції, орієнтованим на розв’язання безпекових проблем своєї ОТГ. 

За словами заступника начальника управління превентивної діяльності Іван Заяца, офіцер громади житиме та працюватиме на території ОТГ, а про результати своєї роботи звітуватиме перед громадою. 

До пріоритетних напрямів роботи поліцейського громади належать попередження правопорушень, зокрема, домашнього насильства та майнових злочинів. Також вони матимуть повноваження у розслідуванні кримінальних проступків, контролюватимуть напрямок дозвільної системи, проводитимуть превентивну роботи з дітьми.  

Конкурс на заміщення посад офіцерів поліції, які працюватимуть у територіальних громадах, розпочнеться з січня 2021 року. До відбору кандидатів будуть залучені канадські партнери, які мають досвід у цій роботі. Для визначення морально-професійних якостей кандидати пройдуть поліграф, потім - відповідне навчання. З травня-червня 2021 року новообрані поліцейські офіцери розпочнуть виконання своїх обов’язків у громадах Вінниччини. 

Поділитися :