Новини

На Вінниччині створили нову добровільну пожежну команду

8 листопада 2023, 17:24

Підрозділ добровольців-вогнеборців віднині стоятиме на варті безпеки жителів Копайгородської територіальної громади Жмеринського району.

Як повідомляють на сайті ГУ ДСНС у Вінницькій області, у новоствореній команді нестимуть службу на добровільних засадах 4-ро селян. Чоловіки погодилися бути не лише добровольцями в пожежній команді, а ще й відновити приміщення, адже 28 років воно пустувало. ремонтні роботи провели за кошти виділені з бюджету місцевої громади. Замінити старі дерев'яні вікна на нові - енергозберігаючі, допоміг місцевий підприємець. Найголовніше - пожежне авто та бойовий одяг із касками, вогнеборцям передали рятувальники області. 

"Відтепер під надійним захистом в громаді перебувають заклади освіти, житловий сектор та місцеві підприємства. Відтак, пожежі, що виникатимуть в екосистемах та оселях місцевих жителів громади, можна буде ліквідовувати на початковому етапі – до прибуття бійців ДСНС" - коментують рятувальники.

У зону відповідальності добровільної пожежної команди входить 21 населений пункт, де проживає близько 8 тисяч жителів, а відстань до найближчого підрозділу надзвичайників понад 30 кілометрів.


Фото: ГУ ДСНС у Вінницькій області

Поділитися :