Новини

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку полеглому захиснику Григорію Кренті

5 вересня 2024, 09:20

Право відкрити пам'ятну дошку надали батькам полеглого Героя Миколі Степановичу та Таїсії Григорівні.

Про це йдеться на фб-сторінці Козятинської громади. На заході були присутні члени родини загиблого, друзі, учні та освітяни, представники місцевої влади та духовенство. Меморіальна дошка з'явилась на фасаді школи № 3, де навчався Григорій.

Його батько розповідав, що особливо сину не давалась у вивченні українська мова, легшою для нього була англійська. Але після закінчення школи – Григорій у рази краще володів рідною мовою, аніж його батько і його це дуже тішило.

Згодом здобув освіту в Козятинському міжрегіональному вищому професійному училищі залізничного транспорту. Далі – строкова служба у лавах ЗСУ. Коли сталось повномасштабне вторгнення росії, Григорій не зміг стояти осторонь. 1 березня 2023 року був мобілізований до в/ч А 4723, 44-ої окремої механізованої бригади.

Близько 2 місяців навчання в Польщі, звідки на фронт повернувся снайпером. Після повернення з Польщі ніс службу на Харківщині Куп’янсько-Лиманському напрямку.

"Старший Солдат Крента Григорій Миколайович, вірний військовій присязі, в бою за Батьківщину, під час мінометного обстрілу в районі селища Новоселівське, Сватівського району, Луганської області, 1 вересня 2023 року, отримавши поранення не сумісне з життям, загинув", – йдеться в повідомленні.

Фото: фб/Козятинська громада

Поділитися :